5 неща, които бременните трябва да правят за кожата си
 
Има много книги за нещата, които трябва и не трябва да прави една бременна жена. Наистина информацията е много, затова ви предлагаме да видите 5 основни неща, които трябва да следвате, за да имате хубава кожа, очаквайки наследника си.

Взимайте витамини за бременни
Дори да се храните балансирано, е трудно да си набавите всичките хранителни вещества, от които имате нужда вие и вашето бебе. Витамините за бременни са необходими не само за тялото ви, но също така за кожата и косата ви.

Хидратирайте много
Докато гените и други външни фактори могат да играят роля дали ще получите стрии, добрата хидратация може да ви помогне да намалите тяхната поява. Освен това тя облекчава неприятните сърбежи и дискомфорт. Търсете продукти с натурални масла като кокосово, жожоба, какаово, шеа или витамин Е.

Използвайте слънцезащитен крем
Благодарение на променливите хормони, вашата кожа произвежда повече меланин, отколкото обикновено, което причинява хиперпигментация (особено около челото и бузите). Защитете себе си с минерален слънцезащитен крем, съдържащ цинг, титан или двете и винаги носете шапки и слънчеви очила.

Взимайте витамин C
Най-доброто нещо, което може да направите за кожата си, докато сте бременна, е да използвате серум с витамин C. Той не само помага за производството на колаген (протеинът във вашата кожа, който й придава нейната еластичност), но също така предпазва клетките от свободните радикали и UV вредата.

Внимавайте с някои съставки
Имайте предвид, че всичко, което нанасяте върху кожата си, може да бъде абсорбирано от кръвта и да повлияе на бебето, дори в най-ранните етапи на бременността. Някои съставки, за които да внимавате са: ретинол в различните му форми, бензоил пероксид (проверете продуктите си за лечение на акне), формалдехид (в лаковете за нокти) и алуминий (в дезодорантите).

Източник: Iwoman.bg
Най-новите теми в блога ни
Науката обяснява: трябва ли наистина да се притеснявате за тези бенки?
Ракът на кожата е най-често срещаната форма на рак в Съединените щати ...
Така изглежда кожата ви, изложена на твърде много слънце
Нашите майки не са се шегували, когато са ни карали да се мажем със слънцезащитен крем ...
Как слънцезащитната козметика ни пази от тъмната страна на нашата звезда
Изглежда напълно естествено да свързваме слънцето с хубави ...

© 2017   ® Дерматологичен център АВРОРА ДЕРМ - гр. Пазарджик, ул. "Константин Величков" 37