Какво още трябва да знаем за кожата си и нейните променящи се нужди според годините?
Всяко десетилетие от живота на една жена е заредено със свой чар и обаяние. Въпреки това времето и годините остават незаличими следи върху лицето ни...
...затова сме принудени да полагаме съответните грижи за кожата си – специфични за всеки възрастов етап от живота ни. Има обаче две униварсални правила, към които трябва да се придържаме през всичките десетилетия: Първо – да нанасяме вечер продукти, съдържащи в състава си ретиноиди (производни на витамин А вещества) – те стимулират колагена, изглаждат бръчките и заличават акнето. И второ – да третираме кожата си през деня с крем със SPF слънцезащитен фактор.

Какво още трябва да знаем за кожата си и нейните променящи се нужди според годините?

#20+
Почистване и защита:
Кожата между 20 и 30 години е нежна, мека и гладка. Според типа (суха, мазна или комбинирана) тя може да е повече или по-малко предразположена към образуването на акне и разширени пори. След 20-годишна възраст обаче естественото антиоксидантно производство на кожата намалява и тя става все по-податлива на вредното въздействие на UV-лъчите. Използването на козметични продукти с почистващи и защитни функции става все по-необходимо, а присъствието на дневен крем със SPF слънцезащитен фактор е задължително. Този тип продукти предпазват от вредното въздействие на слънцето, но и предтовратяват склонноста към образуване на акне.

#30+ Заличаване на петна и фини линии: В периода между 30 и 40 години кожата е склонна към образуването на тъмни петна, започват да се появяват малки бръчки – най-вече в резултат на безконтролното излагане на слънце от минали години. Акнето в тази възраст все още може да представлява проблем. Добрата новина е, че с помощта на правилните продукти, може да се справите с всичко това. Най-добрият приятел на вашата кожа в този период са продуктите, включващи в състава си ретиноиди (производни на витамин А вещества).

#40+ Озаряване и изглаждане: През 40-те години кожата започва да губи от младежкия си блясък, и при неадекватни грижи започва да изглежда бледа и повяхнала. Фините линии около очите и устните се задълбочават и се превръщат в бръчки. Навлизаме в етап, в който трябва да заредим козметичното си шкафче с продукти, включващи в съдържанието си anti-age съставки.

#50+ Хидратиране и заздравяване: Дори и да сте имал мазна кожа в по-голямата си част от живота си, това е десетилетието, в което трябва да обърнете специално внимание на хидратацията й. Причината за това са хормоналните изменения, настъпващи след менопаузата, и отслабването на защитните механизми на кожните клетки.

#60+ Лифтинг и оформяне: Кожата след 60-те години започва прогресивно да се отпуска и деформира. При адекватна грижа с продукти с лифтинг ефект, придаващи на кожата еластичност и стегнатост, можем да изглеждаме най-малкото с десет години по-млади.
Най-новите теми в блога ни
Науката обяснява: трябва ли наистина да се притеснявате за тези бенки?
Ракът на кожата е най-често срещаната форма на рак в Съединените щати ...
Така изглежда кожата ви, изложена на твърде много слънце
Нашите майки не са се шегували, когато са ни карали да се мажем със слънцезащитен крем ...
Как слънцезащитната козметика ни пази от тъмната страна на нашата звезда
Изглежда напълно естествено да свързваме слънцето с хубави ...

© 2017   ® Дерматологичен център АВРОРА ДЕРМ - гр. Пазарджик, ул. "Константин Величков" 37