FORMA™ - Радиочестотен безоперативен лифтинг
Радиочестотният лифтинг ( RF ) е нов нехирургически метод за подобряване структурата на кожата, като се използва успешно както за терапии на лице, така и на тяло. Целта на радиочестотата е да генерира висока темепратура в дълбоките слоеве на кожата (дермата), където еластиновите и колагенови нишки като скеле поддържат кожата опъната, стегната и здрава. За разлика от хирургическия лифтинг, където няма промяна в структурата на кожата и тя продължава да старее със същите темпове, то радиочестотният лифтинг активизира фибропластите да произведат нов колаген. Дермата се уплътнява, реконструира се овала, фините бръчки изчезват и кожата е видимо по-млада и стегната.

Подходящ е за стягане на контура на лицето, изглаждане на финните бръчки, премахване на двойна брадичка, подмладяване кожата на лицето, най-вече стягане и подобряване текстурата на кожата, освежаване.
Радиофреквенцията генерира топлина в дълбоките слоеве на кожата /мастните депа/. Високата температура е необходима, за да се получи свиване на съединителната тъкан и елиминиране на ненужната вода от клетките. Процесът се контролира с термометър който е вграден в самия накрайник на апарата.Оптималната температура която трябва да се постигне е 39°-43° градуса, което се усеща като затопляне и не води до изгаряния.

Механизмът на работа на радиочестотния лифтинг може да се обясни чрез следните 3 фази:
- радиочестотата превръща вибрациите в топлина
- електромагнитните вълни предизвикват трептене на водните молекули, това трептене превръща електромагнитната енергия в топлинна енергия
- топлината предизвиква регенерация на колагена, засилване на кръвообръщението, стягане на кожата.

Топлинната енергия генерирана от радиочестотния накрайник повишава локалният метаболизъм и подобрява циркулацията на кръвта и лимфата; води до мощно стимулиране на фибробластите, тоест до неоколагеногенеза - производство на нов колаген, който може да повдигне брадичката, да оформи контура на лицето, да постигне цялостен лифтинг на лицето, да се намали дълбочината на назолабиалните бръчки. Тя стопява фиброзната съединителна тъкан, която придърпва кожата и я прави неравна. Освен това разтваря мембрата на мастните клетки и мазнините навлизат лимфообръщението. По естествен начин с поемането на повече вода те се изхвърлят чрез отделителната система на организма.

Опита до сега показва, че за получаване на трайни резултати са необходими между 6 и 10 процедури, които се извършват в итервал от 3 до 6 седмици (това е необходимото време за производство на нов колаген). Препоръчително е след курса да се прави по една процедура на всеки 6 месеца. Най-ясен резултат след цикъла се наблюдава на втория, третия месец след процедурите.
Запишете час за безплатна естетична консултация при дерматолог на тел. 0883 30 20 01 или 034 / 98 70 07.
Morpheus 8

Morpheus 8 е минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата.
DIOLAZE

Лазерна епилация, златен стандарт за премахване на нежеланото окосмяване.
LUMECCA

IPL за фотоподмладяване, третиране на пигментни петна и разширени капиляри.
FRACTORA

Фракционирана радиочестота. Белези, пигментации, неравности. Ресърфъсинг на кожата.
FORMA

Радиочестотен лифтинг за стягане и подмладяване на кожата.

© 2017   ® Дерматологичен център АВРОРА ДЕРМ - гр. Пазарджик, ул. "Константин Величков" 37