FRACTORA™ - Фракционна радиочестота
Fractora е фракционна радиочестота от последно поколение, която подобрява външният вид на лицето като намалява фините и дълбоки бръчки, стяга и подмладява кожата, за да забави ефекта на стареене и да се възстанови младежкият вид на лицето; изглажда текстурата, премахва погментни петна и лекува белези от различно естество, включително и от акне.

Фракционната радиочестотна (RF) енергия е научно доказан метод, който намалява бръчките. Това е минимално инвазивен метод, който с помощта на матрица от микро-игли загрява и стимулира производството на колаген и еластин. Fractora доставя радиочестотна енергия към кожата чрез пинове, произвеждащи локализирана топлина в зоната на третиране. Топлината увеличава производството на колаген, което води до подмладяване и подобряване на външния вид, на кожата.Тя доставя целенасочена биполярна радиочестотна енергия, достигаща различна дълбочина в кожата. Специалистите могат да избират между променливи дълбочини, плътности и нива на енергия за постигане на резултати, които преди това са били непостижими без хирургична намеса. Процедурата се прилага на места, върху които кожата има нужда да възстанови младежкият си вид. Най-често третираните зони са: са долен и горен клепач, назобиални линии, бузи, устни, шия, деколте, ръце,колена.

Видими резултати могат да се отбележат веднага, но обикновено след две седмици се появяват най-забележимите резултати. Подобренията продължават до три месеца след края на лечението.

Показания
• Фини и дълбики бръчки
• Отпуснала, повяхнала кожа
• Пигментации, телеангиектазии
• Разширени пори, комедони
• Белези от акне, шарка и др.

Противопоказания
• Бременност, кърмене
• Активно инфекционно заболяване
• Системни заболявания на кожата, колагенози
• Злокачествени образувания
• Наличие на пейсмейкър

Преди процедурата кожата на третирата зона се почиства и се нанася обезболяващ крем. Времетраенето е от 10 до 30 минути, в зависимост от площта на третиране. Наблюдава се еритем и едем, които преминават за няколко дни.
Курса на лечение се определя от Вашият дерматолог и може да продължи няколко месеца, като се правят от 1 до 3 процедури през интервал от 4-6 седмици.
Fractora може да се съчетава с други процедури - плазмoтерапия, пилинги, мезотерапия и хидратиращи процедури.

Грижа за кожата след процедурата
• Избягвайте прекомерна топлина. За два дни след процедурата, избягвайте прекомерно затопляне на кожата – сауна, парна баня, басейни, вана/джакузи или активен спорт, свързан с възможно изпотяване.
• Продукти за локално приложение върху кожата. Продуктите, които използвате през първата седмица след процедурата – кремове, серуми и лосиони, трябва да бъдат такива, които не дразнят кожата и не запушват порите. Не използвайте скрабове, тонери, гликолова киселина, ретиноиди или избелващи кремове през първата седмица. Фон дьо тен или тониращ крем могат да се използват след първите 24 часа от процедурата. Хидратирайте добре.
• Слънцезащитни продукти. Използването на слънцезащитен продукт е от изключителна важност при този тип процедури. Продуктът трябва да осигурява широкоспектърна защита – срещу ултравиолетови лъчи тип А и ултравиолетови лъчи тип В (UVA и UVB) и да има слънцезащитен фактор минимум 30 (SPF30). Нанасяйте продукта поне 20 мин преди да излезете навън и след това непосредствено преди излагането на светлина. Повтаряйте процедурата на всеки 2 часа. Ако се наложи непосредствено излагане на силна слънчева светлина, осигурете си шапка или подходящо облекло, което да покрие третираните участъци.
Запишете час за безплатна естетична консултация при дерматолог на тел. 0883 30 20 01 или 034 / 98 70 07.
Morpheus 8

Morpheus 8 е минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата.
DIOLAZE

Лазерна епилация, златен стандарт за премахване на нежеланото окосмяване.
LUMECCA

IPL за фотоподмладяване, третиране на пигментни петна и разширени капиляри.
FRACTORA

Фракционирана радиочестота. Белези, пигментации, неравности. Ресърфъсинг на кожата.
FORMA

Радиочестотен лифтинг за стягане и подмладяване на кожата.

© 2017   ® Дерматологичен център АВРОРА ДЕРМ - гр. Пазарджик, ул. "Константин Величков" 37