Радиочестотен микронидлинг
(метод за подмладяване на кожата, при която се използва микронидлинг с радиочестотна енергия)
Morpheus 8 е минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата, при която се използва микронидлинг с радиочестотна енергия (RF). Апаратът използва малки иглички, за да достави енергия дълбоко в кожата ви, създавайки микро наранявания, които задействат естествената реакция на тялото ви и насърчават производството на нов колаген и еластин, за да уплътнят и подобрят кожата ви на три нива. Morpheus 8 работи в субдермата и в мастния слой, като стяга, оформя и изглажда кожата на хирургично ниво. Може да се използва навсякъде по вашето тяло, включително корема или задните части, въпреки че е най-популярен за лицето, челюстната линия и шията.

Специфичното при Morpheus 8 е, че генерираната топлина може да достигне до по-дълбоки дермални слоеве, а дълбочината се контролира от лекар дерматолог или пластичен хирург въз основа на вашите специфични проблеми. Той може да подобри появата на линии и бръчки, да стегне отпуснатата кожа, да изглади грубата или неравна текстура, да лекува хиперпигментация и белези от акне, да помогне за избледняване на стрии и дори да намали мазнините, макар и не достатъчно значително за да причини загуба на обем.

Радиочестотния микронидлинг е технология безопасна за употреба при всички типове на кожата и при кожа с тен. Подходяща е за възраст от 30 до 60 години, както за жени , така и за мъже. Времетраенето на процедурата е около 30 минути, като зоната на третиране се обезболява локално за около 40-50 минути. Зоните , подлежащи на третиране са лице, шия, деколте, двойна брадичка, коремче, колене, ръце.

Броят на манипулациите, необходими за постигането на видим ефект са 1-3 с интервал не по-малко от един месец. За най-добрите резултати от Morpheus 8 вероятно ще ви трябват до три сесии, раздалечени между четири и шест седмици. Новият колаген изисква време, за да се развие и резултатите се появят в рамките на три до шест месеца. За да се поддържа увеличеното производство на колаген е необходимо процедурата да се извършва поне веднъж годишно.Фракционираната радиочестота на Morpheus8 прониква до 4 милиметра, като така достига до дълбоките структури на кожата и стимулира регенерацията им.

Morpheus8 не причинява аблация (увреждане) на повърхността на кожата, характерно за по-агресивните лазерни процедури. Енергията преминава през епидермиса и дермата без да ги уврежда термичнo и реорганизира субдермалния и дълбокия субкутанен слой. Възстановяването след процедура е сравнително бързо.

Заради голямата дълбочина на проникване и запазването на горния слой на кожата, процедурата може да се прави и през лятото без риск от пигментации.Освен върху лицето, силен обновяващ и стягащ ефект се наблюдава върху шията, която принципно се влияе по-трудно от подобни манипулации. Плюс е контурирането и ремоделирането на тялото.

Специален акцент е възможността за заличаване на стрии – един от най-упоритите естетични проблеми.

Въздействието на апарата може да бъде комбинирано с други иновативни фракционирани радиочестотни системи. Докато Fractora изглажда текстурата на кожата, Morpheus8 я стяга. Може да се съчетава с други процедури - плазмoтерапия, пилинги, мезотерапия и хидратиращи процедури

Дългите игли, изолирани в силикон, правят процедурата максимално безболезнена, комфортна и сигурна за всеки тип кожа. Резултатите от нея могат да се запазят до 2 и повече години.

Радиочестотната фракционирана енергия въздейства върху субдермата и съединителната мастна тъкан през матрица от микроелектродни биполярни импулси. Това предизвиква термична аблация и коагулация на равно разграничени кожни участъци с микроскопични размери. Здравата кожа, заобикаляща третираната зона, действа като “резервоар” на клетки, растежни фактори и кръвни елементи. Това ускорява зарастването на обработения участък, стимулира производството на колаген и еластин, мощно уплътнява, стяга и ремоделира тъканите.

Срокът за възстановяване е много по-кратък отколкото при рисърфисинга с фракциониран лазер. Въпреки че доставя радиочестотна енергия на дълбочина до 4 мм, Morpheus8 не уврежда повърхността на кожата.

След процедурата вероятно ще имате лека до умерена червенина, оток или белене, които отшумяват до няколко дни. Те трябва да избледнеят самостоятелно в рамките на две седмици. Много рядко след лечението могат да се появят корички, хиперпигментация и белези.Нашите дерматолози ще ви препоръчат специализирана грижа за оптимизиране на резултатите.

Грижа за кожата след процедурата

• Избягвайте прекомерна топлина. За два дни след процедурата, избягвайте прекомерно затопляне на кожата – сауна, парна баня, басейни, вана/джакузи или активен спорт, свързан с възможно изпотяване.

• Продукти за локално приложение върху кожата. Продуктите, които използвате през първата седмица след процедурата – кремове, серуми и лосиони, трябва да бъдат такива, които не дразнят кожата и не запушват порите. Не използвайте скрабове, тонери, гликолова киселина, ретиноиди или избелващи кремове през първата седмица. Фон дьо тен или тониращ крем могат да се използват след първите 24 часа от процедурата. Хидратирайте добре.

• Слънцезащитни продукти. Използването на слънцезащитен продукт е от изключителна важност при този тип процедури. Продуктът трябва да осигурява широкоспектърна защита – срещу ултравиолетови лъчи тип А и ултравиолетови лъчи тип В (UVA и UVB) и да има слънцезащитен фактор минимум 30 (SPF30). Нанасяйте продукта поне 20 мин преди да излезете навън и след това непосредствено преди излагането на светлина. Повтаряйте процедурата на всеки 2 часа. Ако се наложи непосредствено излагане на силна слънчева светлина, осигурете си шапка или подходящо облекло, което да покрие третираните участъци.Запишете час за безплатна естетична консултация при дерматолог на тел. 0883 30 20 01 или 034 / 98 70 07.
Morpheus 8

Morpheus 8 е минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата.
DIOLAZE

Лазерна епилация, златен стандарт за премахване на нежеланото окосмяване.
LUMECCA

IPL за фотоподмладяване, третиране на пигментни петна и разширени капиляри.
FRACTORA

Фракционирана радиочестота. Белези, пигментации, неравности. Ресърфъсинг на кожата.
FORMA

Радиочестотен лифтинг за стягане и подмладяване на кожата.

© 2017   ® Дерматологичен център АВРОРА ДЕРМ - гр. Пазарджик, ул. "Константин Величков" 37