4D лазерен лифтинг
 

Какво представлява процедурата?

 4D-лифтингът (неоперативният лифтинг) е комплексна лазерна процедура, при която се комбинират четири различни режима със синергично (взаимно допълващо се) действие в борбата със стареенето на кожата. Чрез последователното прилагане на две различни дължини на вълната на лазерни системи Fotona- Er:YAG и Nd:YAG, се постига видимо стягане на кожата, намаляване на видимите линии и бръчки, повдигане на отпуснатия контур на лицето, подобряване на кожния релеф и освежаване на повърхностните кожни слоеве (несъвършенства, повърхностни пигментации).

Как се осъществява процедурата?

 Fotona4D® включва 4 различни нива на третиране, чрез които се въздейства върху дълбоките, междинните и повърхностните съединителни структури на кожата, като в същото време се третират различни несъвършенства- SmoothLifting®, FRAC3®, PIANO® and SupErficial™.

1) SmoothLifting®- революционна неаблативна интраорална терапия с Er:YAG лазера, при която през устната кухина се обработва продължително цялата вътрешна повърхност на бузите. По този начин се постига контролирано и неагресивно нагряване, водещо до контракция (свиване) на колагеновите влакна и стимулация на нов колаген. Резултатът е общо подобрение на стегнатостта и еластичността в обработената тъкан, намаляване на дълбочината на назо-лабиалните гънки, заглаждане на марионетните бръчки и възстановяване обема на бузите.
2) FRAC3®- с помощта на неаблативен фракциониран Nd:YAG лазер се въздейства върху дълбоките слоеве на кожата и се стимулира образуването на нов колаген, което допълва ефекта на предхождащата интраорална терапия.
3) PIANO®- патентована технология на Nd:YAG лазера, при която се извършва контролирано дълбочинно загряване на кожата до 42 С за определено време. Така се постига стягане на кожата чрез активиране образуването на нов колаген и подобряване на еластиновата мрежа на кожата.
4) SupErficial™- аблативен метод за повърхностен лазерен пилинг, при който с помощта на Er:YAG лазера се въздейства върху най-повърхностните слоеве на кожата. Това води до подобряване на външния вид на кожата, изглаждане и освежаване, намаляване на несъвършенствата и пигментните петна.
В зависимост от нуждите на кожата и индивидуалните изисквания на пациента се изготвя лична програма за третиране, която включва 2, 3 или 4 нива на въздействие. Съответно процедурите се наричат 2D-лифтинг, 3D-лифтинг и 4D-лифтинг.

Какво е усещането по време на процедурата?

 4D- лифтингът е неинвазивна процедура, която не изисква предварително обезболяване. По време на процедурата е възможно да усетите лекостепенно затопляне и парене върху кожата, което зависи от прага на поносимост на отделния пациент. След процедурата има зачервяване на кожата, което избледнява за 2-3 дни, а в зависимост от дълбочината на работа при последния етап от процедурата може да има и лек оток, който спада за няколко часа при адекватно спазване на препоръките на лекаря. Задължително е използването на слънцезащитни кремове след процедурата, както и избягването на директно слънчево въздействие до 2 седмици след нея, за да се избегнат нежелани хиперпигментации. Лекарят ще ви препоръча подходящ продукт за домашна употреба за по-бързо възстановяване на кожната повърхност.

Колко процедури са необходими за постигане на оптимални резултати?

 За постигане на оптимални резултати е необходимо провеждането на 3 терапии през 4 седмици. Повечето пациенти съобщават за постигане на добри резултати още след първата процедура. Очакваната продължителност на ефекта от процедурата е 12-18 месеца, която зависи и от начина на живот и вредни навици, използването на слънцезащитни средства и подходяща козметика. По тази причина се планира една поддържаща процедура на 12-18 месеца.

 Продължителността на процедурата е около 60 минути за цяло лице и около 90 минути за лице и шия.

За безплатна консултация с дерматолог може да запазите час на тел. 0883 30 20 01 или 034/98 70 07.

© 2017   ® Дерматологичен център АВРОРА ДЕРМ - гр. Пазарджик, ул. "Константин Величков" 37