Дермални филъри
 
 Дермалните импланти, наричани още филъри (пълнител), са временни попълващи средства, основно на базата на хиалуронова киселина. Инжектират се в определени анатомични зони и дълбочина. В областта на лицето имат за цел да попълнят повърхностни и дълбоки бръчки, да моделират контура, за придаване на обем и корекция на различни дефекти. Процедурите за изглаждане на бръчки с дермални пълнители може би заемат първото място по популярност, заедно с тези процедури за оформяне и уголемяване на устните. В зависимост от дъбочината на бръчките и вида на кожата, тяхното изглаждане може да се осъществи посредством инжектиране на филъри с различна молекулна маса.
 Филърите възвръщат естествената форма и линиите на лицевия контур. Някои от тях са създадени на основата на естествени вещества, извлечени от човешкото тяло, други са синтетични форми на тези вещества, съвместими с човешкия организъм. Разликите между видовете филъри са свързани с компонентите в техния състав, с целта на тяхното приложение и продължителността на ефекта им. Филърите, разработени на базата на хиалуроновата киселина, се разпознават от тялото като естествен компонент. Характерни са със своята безвредност, минимален риск от алергии и нежелани странични ефекти. Ефектът от инжектирането им може да трае повече от 6 месеца. При използването на филъри със синтетични съставки, се налага предварително тестване за алергична реакция. Възможно е и евентуално инфектиране на третираната зона. Усложненията са изключение.

• С филъри се попълват бръчките в областта на бузите, марионетните и назолабиалните бръчки, зоната около устните.
• С филъри се попълват хлътналите зони под очите, повдигат се бузи и вежди, моделират се скули.
• С филъри се попълват повърхностни белези от акне, варицела, травми и се заглаждат неравности по кожата.
• С филъри се оформя контур на устните, увеличава се обема им.

 В голяма степен успехът на процедурата и качеството на получения резултат зависят от квалификацията на дерматолога и неговите умения да избере и препоръча най-подходящия филър за третираната зона. Филърът се инжектира в зоните, предварително определени и очертани от дерматолога при прегледа и обсъждането с пациента. За по-голям комфорт, при извършването на процедурата, зоните за третиране могат да се обезболят с местна анестезия. Филърът е поместен в специална спринцовка с изключително тънка игла. Поставя се с няколко набождания в определената зона - в повечето случаи набожданията не оставят следа. Има случаи, при които на мястото се получават леки подувания, зачервявания и евентуални малки кръвоизливчета, които минават за няколко дни. За да се ускори възстановяването на кожата, препоръчваме 3 дни преди и 3 дни след манипулацията да се обработва съответната зона с продукти, съдържащи арника. Препоръчват се и ежедневни масажи за равномерното разпределение на пълнителя.
 Веднага след процедурата е видима промяната в третираните зони. Тя продължава да нараства и в следващите 10 дни. Продължителността на ефекта зависи от вида, качеството и количеството на използвания продукт, както и от индивидуалните особености на всеки организъм.Тя варира от 4/6 месеца до повече от година. Филърите на основата на хиалуронова киселина (НА) са органични и скоростта на разграждането им зависи от индивидуалните характеристики на обмяната на веществата на всеки човек. По правило действието им се определя до 6 месеца, след което процедурата трябва да се повтори.

За безплатна консултация с дерматолог може да запазите час на тел. 0883 30 20 01 или 034/98 70 07.
 
Morpheus 8

Morpheus 8 е минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата.
DIOLAZE

Лазерна епилация, златен стандарт за премахване на нежеланото окосмяване.
LUMECCA

IPL за фотоподмладяване, третиране на пигментни петна и разширени капиляри.
FRACTORA

Фракционирана радиочестота. Белези, пигментации, неравности. Ресърфъсинг на кожата.
FORMA

Радиочестотен лифтинг за стягане и подмладяване на кожата.

© 2017   ® Дерматологичен център АВРОРА ДЕРМ - гр. Пазарджик, ул. "Константин Величков" 37