Лазерна епилация
 
Лазерната епилация с диоден лазер e ,,Златен Стандарт”, без компромис в пиковата мощност, скорост и голяма площ на апликация. Това е новият шампион в лазерната епилация. Той е първият високоскоростен лазер, който осигурява безкомпромисна мощност и пулс върху кожата (10-60 J/см2), с голяма скорост едновременно (4 см2/сек).
Inmode системата с Diolaze® апликатор генерира оптична енергия с дължина на вълната 810 nm. Светлинната енергия се абсорбира от меланина, трансформира се и термално уврежда космения фоликул. Когато тази енергия се погълне в тези клетки температурата им се повишава над 40°С и те биват умъртвени. Системата дава възможност за индивидуална настройка на плътността на светлина и продължителността на импулса, за да постигне максимална ефективност и безопасност при третирането на всеки клиент или пациент. Вградената в апликатора скенираща система позволява да се третира оптимално бързо и без риск от припокриване на една и съща зона, а охлаждащата система на Inmode повишава комфорта на пациента по време на процедурата.
Диодната скенираща технология и вградените системи за безопасност осигуряват уникална комбинация от висока технология , скорост, ефикасност и безопасност. Златен стандарт за дължина на вълната, пулс и мощност за оптимални резултати и максимална безопасност. Достатъчно мощен да третира дори най – упоритото окосмяване. Безболезнен, благодарение на вградената мощна охлаждаща система. С възможност на третиране на кожи от тип 1 до тип 6.

Същност на лазерната епилация:
• Космите, които желаем да премахнем от дадена зона не трябва да бъдат скубани с пинсета, кола-маска или махани с епилатори поне 20 дни преди лазерната епилация. През това време те могат да се подрязват с ножичка, да се бръснат или махат с депилатоар , т.е. със средства, които отстраняват косъма само до нивото на кожата, без да го отскубват.
• Процедурата се извършва минимум три пъти, защото при всеки човек космите растат на три фази (растежна, зародишна, опадаща). За да се обхванат тези фази на развитие, дадена зона трябва да се обработи поне три пъти. При наличие на хормонално заболяване – кистозни яйчници, хормонален дисбаланс , генетична обусловеност, възраст, броят на процедурите се увеличава. Състоянието на бременност у жените също е предпоставка за хормонален дисбаланс.
• Интервалът между процедурите е минимум 3 – 4 седмици.
• Лазерният лъч атакува черни, тъмни, кестеняви косми – т.е. косми, които имат пигмент. Затова побелели косми не се премахват с лазерна епилация.

Процедурата лазерна епилация е безвредна. Показва положителни резултати, без никакви дълготрайни странични ефекти. Лазерната епилация е почти безболезнена. Тъй като 1 импулс е част от секундата, усещането за болка е мигновено и съвсем поносимо. Процедурата може да продължи от няколко минути до около час, в зависимост от размера на третираната зона.

INMODE диоден лазер притежава следните предимства:
• висока ефективност – перманентна епилация за 4-6 процедури;
• безболезненост – благодарение на ефективната охлаждаща система, която осигурява ниска температура (до 2°C) на третиращата повърхност;
• бързина на работа – от няколко минути при малките зони до максимум 40-50 минути за епилация на по – големите зони ; възможност за безопасна и ефективна работа при тъмни кожи и светли, руси косми ;
• минимални странични ефекти;
• комфортна процедура без нужда от период за възстановяване на кожата;
• светлината, използвана при лазерната епилация, е абсолютно безопасна за подлежащите вътрешни органи.

Какво трябва да спазваме преди процедурата?
• За максимална ефективност космите трябва да бъдат избръснати в деня на процедурата;
• Да не се прибягва до механичните методи за обезкосмяване чрез изскубване на косъма – пинсети, кола маска и др. за поне 2 седмици преди лазерната епилация;
• Препоръчително е в периода между процедурите космите да се бръснат или подрязват;

Какво трябва да знаем за периода след процедурата?
• Непосредствено след процедурата е възможно да се появи леко зачервяване, оток или парене в третираната зона, което изчезва за няколко минути или 1-2 часа, не създава дискомфорт и не изисква специфично лечение. Възможна е единствено употребата на хидратиращи и успокояващи кожата кремове.
• Задължително е използването на фотопротектори върху третираните зони за поне 1-2 седмици след процедурата.
• Забранено е посещаването на солариум или излагането на слънце без фотозащитен крем за същия период от време. Отпадането на космите започва от първата седмица и обикновено продължава до 20-25-ия ден след процедурата. За този период се препоръчва бръсненето или подрязването им, като не трябва да се прибягва до кола маска или отскубване с пинсета.

Защо се налага да се правят няколко поредни процедури и какъв е интервалът между тях?

Косъмът преминава през 3 фази на растеж:
• анаген – фаза на активен растеж
• катаген – междинна фаза
• телоген – фаза на покой

Във всеки един момент космите на човешкото тяло се намират в различни фази на развитие. Лазерната епилация е ефективна само върху активно растящите косми в третираната зона, а те обикновено са 20-40 % от всички косми. Това налага процедурите да се извършват през определен интервал от време (строго специфичен за различните зони), за да може да се въздейства върху всички косми. Процедурите са толкова по-ефективни, колкото по-стриктно се спазват инструкциите за интервалите между тях.
Видими резултати се отбелязват още след първата процедура. Максимален ефект се постига oбикновено след 4-6 процедури, но ефективността варира в зависимост от индивидуалните особености на организма. Русите и тънки косми изискват по-голям брой процедури. Белите косми, поради липса на пигмента меланин, не се повлияват от лазерна епилация.


Противопоказания

Не се третира в следните случаи:
• Настояща или минала анамнеза за рак на кожата.
• Бременност и кърмене.
• Увредена имунна система поради имуносупресивни заболявания като СПИН/ХИВ или използването на имуносупресивни медикаменти.
• Пациенти със заболявания, стимулирани от топлина като повтарящ се херпес симплекс.
• При ендокринни нарушения като диабет , тироидна дисфункция или поликистозни яйчници.
• При активно състояние в зоната на третиране като рани, псориазис, екзема или обрив.
• При използване на Isotretinoin (Roaccutane ®; Reducar ®) в рамките на 6 месеца преди лечението.
• При фоточувствителност на кожата или при прием на лекарства, които увеличават фоточувствителността на кожата.

Не се изключват дискомфорт или болка при някои от пациентите. Възможно е зачервяване на кожата (еритема) и/или подуване (оток).
При перифоликуларни еритема и оток, продължил няколко дни след третирането е желателно да не се правят повече процедури.
След всяка лазерна епилация се прилага продукт според типа кожа за защита от слънчевите лъчи. Слънцезащитният крем трябва да се използва три седмици след третирането. Овлажнител/хидратиращ крем може да се нанася след всяко третиране. Грим може да се постави непосредствено след третирането на лицето.
За безплатна консултация с дерматолог може да запазите час на тел. 0883 30 20 01 или 034/98 70 07.
 
Morpheus 8

Morpheus 8 е минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата.
DIOLAZE

Лазерна епилация, златен стандарт за премахване на нежеланото окосмяване.
LUMECCA

IPL за фотоподмладяване, третиране на пигментни петна и разширени капиляри.
FRACTORA

Фракционирана радиочестота. Белези, пигментации, неравности. Ресърфъсинг на кожата.
FORMA

Радиочестотен лифтинг за стягане и подмладяване на кожата.

© 2017   ® Дерматологичен център АВРОРА ДЕРМ - гр. Пазарджик, ул. "Константин Величков" 37