Скулптуриране на тялото - Vela Shape ®
Vela Shape® е неоперативна дерматологична процедура за премахване на целулит и за изглаждане и стягане на кожата на тялото. VelaShape® не само изглажда засегнатата от целулит кожа, но и оформя силуета, повишава еластичността и изглажда релефа на кожата. Vela Shape® третира в дълбочина и горния слой на кожата едновременно, като с това се постига намаляване на мастните натрупвания, обиколката и редуциране на целулита. Процедурите с VelaShape® са безболезнени и не предизвикват неприятни усещания. Подходящи са за всяка възраст и при всички типове кожа.

Доказаните резултати се постигат чрез проникване на електро-оптичната синергия, така наречената elos светлина в мастната клетка. По този начин тя се разгражда и възстановява правилната си форма, нанасяйки корекции в проблемната фигура. Комбинацията от светлина и радиовълни награвя кожата до нужното ниво и прониква в достатъчна дълбочина, за да повлияе цялостно върху проблемните клетки.

Апаратът VelaShape® въздейства с 4 различни енергии едновременно:
• инфрачервена светлина
• радиочестотна енергия
• специална пулс-вакуумна система
• масажни колелца, подобряващи лимфния дренаж

Технологията е неинвазивна, но показва значителни резултати – намаляване на обема и наличието на мастни натрупвания по тялото, постигайки желаната стройност на фигурата. Описаният светлинно-енергиен ефект се засилва от свойството на уреда да прави масажен и неинвазивен вакуум, който активизира циркулацията на лимфната течност в тялото и детоксикира третираните зони, по които иначе не достига достатъчно кислород. Както всички знаем, една от причините за поява на целулит са токсините в човешкия организъм. По този начин уреда не само въздейства върху видни проблеми, но и успешно предотвратява появата на такива.

Комбинираната енергия действа дълбоко в кожата, за да направи повърхността й по-гладка и стегната. Усиленото топлинно въздействие намалява размерите на мастните камери. Механичните колелца нежно масажират кожата и по този начин топлината прониква дълбоко в подкожния слой. Вакумът и специално конструираните масажори изглаждат кожата и разширяват съдовете като се подобрява кръвообращението и улесняват безопасно и ефективно достигане на енергията от Vela Shape® до проблемните зони. Резултатът е увеличен метаболизъм и повишен лимфен дренаж.

Освен разграждане на мазнините, в клетките се наблюдава и страничен ефект върху кожата - увеличаване производството на колаген. Така кожата става все по-еластична и с видимо по-здрав и млад вид, неравностите постепенно изчезват. Повечето хора се чувстват много комфортно по време на процедурите с VelaShape®. Усещането е за леко затопляне, което понякога се усеща до няколко часа след това. Това е индикация за постигане на добър ефект. Процедурата не е болезнена и не изисква промени в ежедневието. Уреда позволява нагласа на нивото на светлина и вакуум според чувсвителността и индивидуалната реакция на всеки човек. В редки случаи се наблюдава леко зачервяване на кожата, което изчезва бързо след това.
Постепенното подобряване на изгледа на кожата се наблюдава още след първата процедура. Повърхността на третираната кожа става по-гладка и стегната. Резултатите в намаляване на обиколките могат да се видят между първата и втората, а последователното намаляване на целулита обикновено се наблюдава след четвъртата процедура. За ефективно премахване на целулита са необходими между 6-10 процедури с VelaShape® два пъти седмично. В зависимост от засегнатите от целулит области отделната процедура е с продължителност 40 -50 минути. След приключване на курса процедури се препоръчва по една-две процедура на всеки 1-3 месеца с цел задържане на постигнатия ефект. Първите резултати се забелязват след 3-4 процедури. Целулитът намалява значително, портокаловия вид на кожата се изглажда. Клиничните проучвания доказват че средното намаляване на обиколката след процедурите с варира от 1,5 до 7,5 см Както всички останали оперативни или неоперативни процедури, резултатите се очаква да останат постоянни или да се задържат максимално дълго, ако се спазва добре балансиран начин на хранене и се извършват спортни занимания.

Процедурите са безопасни независимо от типа или тона на третираната кожа. Към момента няма налични оплаквания относно краткосрочни или дългосрочни негативни влияния върху здравето вследствие на процедурите. Много рядко при свръхчувствителна кожа при първите процедури може да се получат леки хематоми. Има определени противопоказания при наличието на които не се работи и при необходимост винаги се прави консултация с дерматолога.

Показания:
• новопоявил се и стар целулит във всички зони – ръце, бедра, корем
• мастни натрупвания в областта на корема, талия, бедра, ханш и ръце
• отпусната кожа : след бременност и раждане, след рязко отслабване, след липосукция
• омекотяване на бръчки и мастни възглавнички около коленете
• стрии – подобрява текстурата на кожата

Противопоказания:
• силно разширени вени
• бременност
• диабет
• сърдечни проблеми
• тежка хипертония
• метални имплантанти по тялото
За безплатна консултация с дерматолог може да запазите час на тел. 0883 30 20 01 или 034/98 70 07.
 
Morpheus 8

Morpheus 8 е минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата.
DIOLAZE

Лазерна епилация, златен стандарт за премахване на нежеланото окосмяване.
LUMECCA

IPL за фотоподмладяване, третиране на пигментни петна и разширени капиляри.
FRACTORA

Фракционирана радиочестота. Белези, пигментации, неравности. Ресърфъсинг на кожата.
FORMA

Радиочестотен лифтинг за стягане и подмладяване на кожата.

© 2017   ® Дерматологичен център АВРОРА ДЕРМ - гр. Пазарджик, ул. "Константин Величков" 37